Programma Het schrijven van je eigen biografie

Er zijn overgangsperioden in het leven dat het verstandig is om stil te staan bij je eigen verleden. Het kan zijn dat je een periode in je leven afsluit en iets nieuws begint. Het kan zijn dat je wel of niet gedwongen van baan wisselt. Het kan zijn dat je iets ernstigs in de privé-sfeer meemaakt of dat je een burn-out hebt gehad. In al deze gevallen is het schrijven van je eigen biografie een goede manier om remmende factoren in je leven op te ruimen. We worden als mensen namelijk vaak belast door gebeurtenissen uit ons verleden.

Het schrijven van een eigen biografie is een van de prachtigste reizen die je als mens kunt maken. Je wordt er iemand anders door en je ontwikkelt er een nieuwe taal mee, die je je leven lang zonder enige twijfel zal helpen.


Type: Iedereen

Startdatum: zelf bepalen

Duur: Een jaar

Locatie: Maarssen

Neem contact op

Het schrijven van je biografie

Kijken naar je verleden

Je kunt naar je verleden kijken als iets dat nog volop levend is in het heden. Het is van belang te beseffen dat het verleden veranderd kan worden. Wie in het heden geregeld ‘vastzit’ en wie op basis van het heden een onprettige toekomst voor zich ziet, kan zijn verleden veranderen. Dan wordt de toekomst op zijn minst avontuurlijker.

i

Het schrijven van je eigen biografie is een intensief programma. Laten we daarom contact hebben om te bespreken of het programma iets voor je is.

Neem contact op

Programma

In je biografie beschrijf je de diepe onderstroom van waaruit je nu functioneert en van waaruit je meestal hebt gefunctioneerd. Als je bezig gaat, dan zul je beetje bij beetje leren welke kanten van deze onderstroom versterkt kunnen worden en van welke kanten je beter afscheid kunt nemen.

Het programma bestaat uit zes modules, studiemateriaal en persoonlijke ondersteuning bij het schrijven van de eigen biografie. Tijdens de modules krijg je inleidingen over de invalshoeken die je bij het schrijven kunt gebruiken en wissel je eventueel met andere schrijvers ervaringen uit. Het schrijven van een biografie is een individuele reis, maar de kleur en de tonen van de verhalen van anderen kunnen je enorm inspireren.

Wat kun je verwachten?

Het is belangrijk om het volgende te weten: de meeste mensen denken dat een biografie gaat over het schrijven van een boek. Dat is niet zo. Je leert tijdens de leergang om naar je eigen biografie te kijken en daar schrijf je dingen over op. Als je dat wilt, dan kun je daar uiteindelijk een boek van maken, maar dat hoeft niet

Geen ervaring nodig

Je hoeft geen schrijver te zijn of ervaring te hebben als schrijver. Het belangrijkste is dat je nieuwsgierig bent naar je eigen biografie en dat op papier wilt zetten. Uiteindelijk schrijf je de biografie voor en aan jezelf.

Wil je meer weten over de inhoud? Download dan onze brochure.

Dit is het resultaat:

  • Je krijgt een beter inzicht in je functioneren en waarom je de dingen doet die je doet.
  • Je krijgt inzicht in je verleden. Dat helpt je zaken uit je verleden op te ruimen.
  • Je krijgt inzicht in het kunstwerk dat jouw leven is en waar je nu staat.
  • Je krijgt inzicht in de diepere onderstroom van waaruit je functioneert.
  • De biografie helpt je door belangrijke overgangen in je leven heen.
  • De biografie helpt je dichter bij je bron, van waaruit je kunt leven en werken.

Praktische informatie


Studiewijze:
Deze leergang is een individuele reis, waarbij je (soms) samenkomt met mensen die ook bezig zijn met hun biografie. Het gaat om een combinatie tussen leren en ervaren en ‘alleen’ en ‘samen’. Tussen de bijeenkomsten door schrijf je aan je eigen biografie. Je wordt geholpen, maar blijft dus zelf ook in de lead.

Data fysieke bijeenkomsten:
Het programma bestaat uit: meerdere momenten om fysiek aanwezig te zijn op de thuisplek van Club Groeneveld en les te krijgen, studiemateriaal en ondersteuning bij het schrijven van de eigen biografie. Je kunt op elk gewenst moment starten en je stemt de data af met de begeleider. Stuur een mail naar info@clubgroeneveld.nl voor de mogelijkheden.

Persoonlijke coaching:
Voorafgaand aan de training vindt er een persoonlijke intake plaats samen met de begeleider van het programma. Op basis hiervan stel je jouw persoonlijke doelstellingen vast. Daarnaast is er natuurlijk continu tussentijdse coaching. Je bent samen op reis.

Doelgroep:
Deze leergang is bedoeld voor mensen die op een punt in hun leven zijn gekomen dat ze ervaren dat het niet meer prettig is met dat wat ze aan gewoontes hebben ontwikkeld. Het kan ook zijn dat een bepaald thema steeds maar weer op je pad terugkomt. Elke keer overkomt je hetzelfde en je begrijpt maar niet waarom je dit leed of deze gebeurtenissen als een magneet blijft aantrekken. Wat er dan gebeurt, is dat je aan de randen van een bepaalde vorm van doen of leven terecht bent gekomen. Eigenlijk kun of kom je niet meer verder.

Als je dit op dit moment herkent in je leven en het werk dat je doet, in je leiderschap, dan is deze leergang iets voor jou. Je bent dan op het punt gekomen dat het verstandig is om naar je eigen biografie te kijken.

Vooropleiding en niveau:
Er is geen specifieke vooropleiding vereist. Het belangrijkste is dat je deze weg leuk en spannend vindt. Het is een uitdagende reis.

Toelatingsvoorwaarden:
Voor dit programma gelden geen specifieke toelatingsvoorwaarden.

Voorbereiding en studiebelasting:
Naast de programmadagen dien je rekening te houden met extra studiebelasting. Tussen de bijeenkomsten werk je namelijk aan je biografie. Het is belangrijk dat je dit leuk houdt, maar houd rekening met gemiddeld een aantal uren per week.

Studiemateriaal:
Als je deelneemt aan het programma 'Het schrijven van je eigen biografie', dan ontvang je voorafgaand aan jouw eerste programma toegang tot onze online leeromgeving. Deze toegang blijft geldig tot een maand na de laatste programmadag. Zie hiervoor ook 'Studiewijze'.

Kwalificaties die je behaalt:
Dit is niet van toepassing voor dit programma.

Aanmelden en kosten:
De totale investering voor dit intensieve programma bedraagt EUR 1.479. Verder geldt:

  • Lesstof & materiaal
  • Online leeromgeving
  • Individuele coaching
  • Dagarrangement (koffie, thee, lunch)


Voor deelname vanuit een vrijwilligersorganisatie/stichting of deelname als particulier is een tegemoetkoming in de kosten bespreekbaar. Neem dan contact op met Marcel Tjepkema via marcel@clubgroeneveld.nl of +316 20979736.

De leermeester

Jouw metgezel

De leerstroom vormt zich in nauwe samenwerking met onze leermeesters. Zij geven, nog beter dan wij, woorden aan waar we aan bijdragen. Zij zijn onze én jouw metgezellen in de leerstroom.

Past dit programma bij jou?

We helpen je graag verder. In een vrijblijvend adviesgesprek bespreken we samen of dit programma aansluit bij jouw leerdoelen en behoefte.

Neem contact op
Inschrijven