< Terug

Marcel Tjepkema

Programmamaker

Als mens en directeur van Club Groeneveld, creƫert Marcel ruimte voor bezinning en reflectie.

Ik ben opgegroeid in Zoetermeer. Opgevoed en mede gevormd door een hardwerkende en zorgende vader en een lieve, beschermende moeder, die helaas op een veel te jonge leeftijd gehandicapt raakte. Daarmee is mij niet alleen het harde werken met de paplepel ingegoten, maar ook het zorgen voor en bescheiden en netjes blijven. Dat is onderdeel van mijn mal.

Na mijn studies Commerciƫle Economie en Marketing ben ik in de wereld van opleiding en ontwikkeling gestapt. Eerst bij een gerenommeerd exameninstituut. Daarna bij een grotere incompany trainingsorganisatie. De stappen leerden me vooral meer over mijn passie voor persoonlijke ontwikkeling, over hoe mijn verwondering voor het leven, over hoe dit leven werkt.

Na een mislukt startupavontuur met een goede vriend kwam ik bij toeval in contact met de oprichter van OPEN Business Leaders, dat nog maar net van start was gegaan. Het lukte ons om met een klein team in een aantal jaar misschien wel het grootste sectordiverse netwerk te creƫren voor leiders van grotere organisaties in Nederland en Belgiƫ. In 10 jaar tijd hebben we vermoedelijk 1000-en ondernemers en CEO's gesproken en met velen van hen hebben we een warme band opgebouwd.

Vanuit OPEN Business Leaders hebben we in 2017 samen met Staatsbosbeheer en Stichting Buitenfonds Club Groeneveld bedacht. Door Club Groeneveld is er voor mij veel veranderd. Het is voor mij de deur geweest naar dat waar ik toegewijd aan ben: mens-zijn.

Als ik naar de wereld kijk dan zie ik ontzettend veel mensen die verdwaald en afgedwaald zijn. Mensen die gehaast zijn, niet in verbinding zijn. Niet met hun omgeving, niet met elkaar, en niet met zichzelf. Ik vind dat het niet goed gaat. Er zijn geen bruggen meer en daar moeten we het over hebben. Waar staan we werkelijk? Wat vinden we ten diepste? Hoe verhouden we ons tot onze omgeving, tot elkaar en tot onszelf. En wat houdt ons echt bezig?

Je zou kunnen zeggen dat het belangrijk is om een nieuwe taal te ontwikkelen om de mens van nu te beschrijven. Dat moeten we samen doen. Het gaat erover dat we weer een taal leren die vlak bij huis is. Die over ons gaat. Anders gaan we nooit uit de spanningen komen, uit de polarisatie, uit de radicalisering.

Wat mij betreft zijn hier weer plekken voor nodig. Plekken die helpen om samen met deze taal aan de slag te gaan. Plekken die je als mens geruststellen, je leren om heel en geĆÆnspireerd te blijven en plekken die spreken tot die mysterieuze impulsen die maken dat we ons verdiepen in het mysterie van ons zijn. Een van die plekken is voor mij Club Groeneveld.

Zo kun je mij bereiken:

Telefoon: 06.20979736
Email: marcel@clubgroeneveld.nl

Nieuw hier?