Business Maestro - De Kunst van Authentiek Leiderschap

Doelen realiseren en resultaten bereiken in sterk veranderende wereld. Dat vraagt om bezield en betekenisvol leiderschap. Leiders die weten wie zij ten diepste zijn en leiders die hier vorm aan durven geven ook als dat spannend is. Leiders die weten hoe je van noten muziek maakt.

Met het programma ‘De kunst van leiderschap’ gaan we naar de essentie van leiderschap en zullen de musici van het orkest je uitdagen en leren om er krachtig te stáán, leiderschap te tonen, impact te hebben. Helemaal als jezelf.

Ontdek of het programma iets voor jou kan zijn...


Type: Opleidingsprogramma

Startdatum: Oktober 2024

Duur: 3 trainingsdagen

Locatie: Maarssen

Voor wie: Management

Neem contact op

Wat een magische ervaring. Over leiderschap, je organisatie als orkest en 'lijfleren'. Een echte aanrader voor iedereen die nieuwe invalshoeken zoekt om een organisatie te leiden.

- Deelnemer Business Maestro

i

Herken je dit?

Je beheerst het ambacht van het leiderschap. Maar je wil een volgende stap. In plaats van de wetenschap achter effectiviteit en invloed ben je op zoek naar betekenis en zelfbewustzijn, ofwel de essentie van het leiderschap. Dirigeren is naast ambacht vooral persoonlijkheid. De muziek van de musici is de meest directe en eerlijke spiegel van je acties.

Bekijk de video

Wat is het programma De Kunst van Leiderschap?

In het kort:

Meer dan ooit vraagt onze maatschappij om sterk leiderschap. Sterk leiderschap gaat over mensen die natuurlijk oog en oor hebben voor de huidige organisatieproblematiek, maar ook het vertrouwen uitstralen waardoor het team zich vrij en veilig voelt. Als je dat vanuit de muziek benadert, dan is de vraag hoe je van noten muziek maakt. Wat is de impact van de dirigent op musici? Hoe maak je van jouw team een orkest? En hoe kom je tot de kern van leiderschap door de ogen van een dirigent?

  • Ontdek jouw authentieke leiderschap.
  • Leer luisteren naar de signalen van je lichaam.
  • Maak van jouw team een orkest.
  • Krijg feedback van diverse topmusici.
  • Drie sessies aan de slag met een orkest.
  • Prachtige stilteplek nabij Utrecht.
  • Persoonlijke groei en groei als leider.
Meer informatie

Wil je meer weten over het programma? Wil je verkennen of het programma bij je past? Download hieronder onze brochure.

Download brochure
i

De Kunst van Leiderschap is een intensief programma. Laten we daarom contact hebben om te bespreken of het programma iets voor je is.

Neem contact op

Programma

Het programma ‘De kunst van leiderschap’ bestaat uit 3 dagen (6 dagdelen); een aaneengesloten programma van 2 dagen, inclusief overnachting, en een terugkomdag later in het jaar.

Element #1: Creatieve kracht ontwikkelen
Het dirigeren van een orkest vereist ambacht, creativiteit en originaliteit. We laten je het creatieve en voortbrengingsproces ervaren en creëren memorabele leermomenten die je kunt toepassen in je eigen leven, team en organisatie. Hiermee versterk je je persoonlijke leiderschap met meer zelfkennis, diepere zelfacceptatie en praktische toepassing van de hierbij passende vaardigheden. Op jouw authentieke manier.

Element #2: Je persoonlijke repertoire
Iedereen reageert vanuit zijn eigen ‘ego’, aangevuld met ervaring. Authentiek leiderschap is niet het imiteren middels een succesformule, maar juist het je eigen maken van je persoonlijke repertoire. Dit begint bij een bewustwording van je lichaam en loopt via luistervaardigheden tot aan een hoger bewustzijnsniveau waar intuïtie, connectie en ontspanning als resultaat boven komen drijven.

Element #3: Je lichaam gebruiken
Als deelnemer krijg je inzicht in de bijzondere wereld van het symfonieorkest. Jouw dirigeren, jouw connectie en je houding laten de muziek op een bepaalde manier klinken. Dankzij de praktische vertaalslag geeft dit je een bredere kijk op persoonlijk leiderschap, communicatie, creativiteit en authenticiteit.

Neem contact op

Wil je meer weten? Neem contact op met Marcel Tjepkema; programmaleider en docent van de jaargang.


M: 06 20979736
E: marcel@clubgroeneveld.nl

Meer over Marcel

Vragen over het programma


Studiewijze:
Deze leergang is een individuele reis, waarbij je (soms) samenkomt met mensen die ook bezig zijn met hun biografie. Het gaat om een combinatie tussen leren en ervaren en ‘alleen’ en ‘samen’. Tussen de bijeenkomsten door schrijf je aan je eigen biografie. Je wordt geholpen, maar blijft dus zelf ook in de lead.

Doelgroep:
Dit programma is bedoeld voor bestuurders, directeuren, ondernemers en senior managers uit de publieke en private sector. Twijfel je over je deelnemen, neem dan contact met ons op.

Locatie:
Alle bijeenkomsten vinden plaats op Buitenplaats Doornburgh; een eigenzinnige plek vlakbij Utrecht. Club Groeneveld huisvest op de eerste etage van het klooster op deze buitenplaats. Daar hebben we toegang tot een prachtige entree met diverse zitjes, een huiskamer (kleine bibliotheek), een fijne trainingsruimte, een eigen podcaststudio en diverse werkkamers om je in een kleiner gezelschap of alleen, in stilte, terug te trekken. Alle ruimtes ademen rust, stilte en inspiratie.

Data bijeenkomsten:

De kunst van leiderschap – Start oktober 2024
Module 1 & 2 leren dirigeren en vertaling naar werkvloer: 8 en 9 oktober
Module 3 waar zit jouw kracht: 25 oktober (terugkomdag)

Zie onze brochure voor de exacte tijden.

Vooropleiding en niveau:
Er is geen specifieke vooropleiding vereist. Het belangrijkste is dat je deze weg leuk en spannend vindt. Het is een uitdagende reis.

Toelatingsvoorwaarden:
Voor dit programma gelden geen specifieke toelatingsvoorwaarden.

Voorbereiding en studiebelasting:

Naast de programmadagen dien je rekening te houden met extra studiebelasting. Tussen de bijeenkomsten werk je aan jouw muziekstuk. Het is belangrijk dat je dit leuk houdt, maar houd rekening met een aantal uren dat je hiermee aan de slag bent.

Studiemateriaal:

Als je deelneemt aan het programma, dan ontvang je lesmateriaal dat bij het programma past met achtergronden en meer informatie over de muziekstukken en dirigeren.

Kwalificaties die je behaalt:

Dit is niet van toepassing voor dit programma.

Aanmelden en kosten:

De kosten van dit programma bedragen € 3.279,- (exclusief btw), exclusief kosten voor accommodatie, maaltijden en transport tijdens de route. Voor deze bijkomende kosten wordt € 500,- in rekening gebracht.

Voor deelname vanuit een vrijwilligersorganisatie/stichting of deelname als particulier is een tegemoetkoming in de kosten bespreekbaar. Neem dan contact op met Marcel Tjepkema, via marcel@clubgroeneveld.nl of 06 20979736.

Docenten aan het programma

Met wie we samenwerken

Dit programma vormt zich in nauwe samenwerking met onze docenten. Zij geven, nog beter dan wij, woorden aan waar we aan bijdragen. Zij zijn onze én jouw metgezellen in de leerstroom.

Past dit programma bij jou?

We helpen je graag verder. In een vrijblijvend adviesgesprek bespreken we samen of dit programma aansluit bij jouw leerdoelen en behoefte.

Neem contact op
Neem eerst contact op