Stiltedag met jouw team

Het is niet populair om te zeggen, maar een steeds groter aantal mensen en teams voelt zich vaak hulpeloos en heeft het gevoel continu achter de feiten aan te lopen. Dat komt omdat we niet meer stilstaan. Waar geen stilte is, is geen inspiratie, bezieling en vernieuwing. Hoe kun je daarom de balans bewaken in een wereld die steeds meer van je vraagt?

Als je succesvol wilt zijn als team en als organisatie, dan moet je met elkaar ook aandacht besteden aan het vinden van rust, ruimte en stilte. Het programma De Stilte bied een oplossing om op vaste momenten stilte in te plannen en als team effectiever te worden.


Type: Maatwerk

Startdatum: In overleg

Duur: Een dag

Locatie: In overleg

Voor wie: Teams

De Stilte

Hoe vind je stilte?

We leven in een tijd die steeds meer van ons vraagt. Hoe zorg je voor rust binnen je organisatie? Wat is het belang van stilte voor jouw natuurlijke ritme? Welke voordelen heeft het om geen haast te hebben als team?

'De stilte dag is voor mij als mens en ondernemer een dag om te luisteren naar wat echt belangrijk is. Deze dag maakt nog maanden het verschil in privé en business!'

- Ervaring deelnemer Stiltedag

Hier versterken wij jouw team mee

Een stiltedag lijkt lastig, omdat onze dagelijkse bezigheden vaak worden omgeven door communicatie en interactie via verschillende kanalen. Maar juist te midden van deze overvloed aan prikkels en in- en output is het goed om stil te zijn. Een stiltedag met jouw team zorgt voor verbinding op een non-verbale manier en brengt de deelnemers dichter bij elkaar. Ook in stilte kun je veel delen, en dat is juist waar we de verbinding opzoeken en verstevigen met collega’s. Onder begeleiding van één van de leermeesters van Club Groeneveld kaderen we de denkrichtingen en laten we je in stilte de verdieping opzoeken.

Hoe doen wij dat?

We faciliteren minimaal één stiltedag. Afhankelijk van de wensen, duurt deze dag van 08.30 uur tot 21.00 uur. Eén van de leermeesters van Club Groeneveld begeleidt de dag met daarin verschillende gemeenschappelijke stiltemomenten en meditaties. Tijdens deze meditaties delen we vragen en overwegingen die gerelateerd zijn aan het moment (de maand, het seizoen) of het team-thema. Lunch en diner worden, in stilte, verzorgd.

Om op een andere manier in contact te komen met jezelf en met jouw team, beleef je de stiltedag altijd zonder telefoon, mail, social media, boeken of kranten.

Dit is het resultaat:

  • Meer aandacht voor de menselijke kant.
  • Gevoel van rust en ruimte te midden van de drukte.
  • Bewuste aandacht voor een natuurlijk ritme van groei, verwerking en stilte.
  • Nieuwe energie voor groei en vernieuwing.
  • Gevoel van ultieme eenheid en verbinding binnen jouw team.
'Voor mij is een dag in stilte doorbrengen een cadeau. Ik kom daarmee in een diepe fijne rust en neem alles om me heen en in mezelf met meer helderheid waar. Meer bewust leven, een absolute aanrader.'

- Ervaring deelnemer Stiltedag

Ervaar de stilte met jouw team

Benieuwd of dit programma ook werkt voor jouw organisatie? Neem contact op met Marcel Tjepkema om vrijblijvend van gedachten te wisselen. Stuur een mail naar marcel@clubgroeneveld.nl of bel direct naar 06-20979736.

Neem contact op
Neem contact op