Programma: Wijsheid van de seizoenen in je leven

In 2018 ontmoette ik Jaap Voigt, schrijver van het boek ‘Leven en werken in het ritme van de seizoenen’. Door die ontmoeting, en de vriendschap die daaruit groeide, ben ik bevangen geraakt door de taal van de seizoenen en het diepe gevoel dat er echt iets is in ons het leven waar je aan mee kunt doen, dat je kunt volgen. De studie naar de invloed van het ritme van de seizoenen is door de jaren een belangrijk facet in mijn leven geworden, net als het lesgeven erover. Daarom wil ik op basis van al het materiaal, dat ik de afgelopen jaren verzameld heb, een diepgaande kennismaking aanbieden.

Het gaat erover dat je er zelf enthousiast over raakt en aan de slag kunt met eigen studie en onderzoek; gewoon in je eigen leven en werk.


Type: Programma

Startdatum: September '24

Duur: 5 dagdelen

Locatie: Maarssen

Investering: 750,-

Voor wie: Professionals

Direct inschrijven

'De groep waarmee je het programma doorloopt is super open en inspirerend. Deze cursus is mijn favoriet van alle programma's gebleken.'

- Ervaring deelnemer

i

Een natuurlijk ritme vinden...

We weten dat het veel mensen helpt om meer mee te leren doen met het ritme van de natuur. Je leert namelijk beter hoe je kunt leven en werken vanuit verbinding, hoe je heel kunt blijven in de chaotische tijd van nu en je zult zien dat je meer rust, inspiratie en ruimte ervaart in je leven én werk!

Lees verder

Wat is dit programma?

In 't kort:

De kennismaking bestaat uit 5 middagen van 13:00 uur tot 17:00 uur. In de eerste middag leer je de basisprincipes, de belangrijkste dingen die je moet weten voordat je echt aan de slag gaat. Daarna bespreken we elke maand de thema’s en onderwerpen die aan de orde zijn.

 • Ontdek de zin en betekenis van de seizoenen.
 • Leer rust en ruimte creëren in je leven en werk.
 • Onderzoek wat je ten diepste inspireert.
 • Leer hoe je heel blijft in een turbulente tijd.
 • Leer het belang van een groep echte metgezellen.
 • Prachtige stilteplek nabij Utrecht.
 • Persoonlijke groei en groei als professional.
Meer informatie

Wil je meer weten over het programma? Wil je verkennen of het programma bij je past? Download hieronder onze brochure.

Download brochure
i

Dit programma vraagt van alle deelnemers enige inzet. Het fijn als je echt mee wilt doen en wilt onderzoeken hoe je de stroom van de seizoenen onderdeel maakt van je leven. Neem vooral contact op.

Mail ons

De basis van de inhoud

Wij hebben als mens vaak de neiging om de seizoenen en de wisseling van de seizoenen te zien als iets dat buiten ons plaatsvindt. Alsof wij er als mens los van staan en niets te maken hebben met de dynamieken van de lente, zomer, herfst en winter. Het lijkt dan wel alsof we alle veranderingen om ons heen kunnen beschouwen en zelf kunnen kiezen of we er wel of niet aan meedoen. Helaas klopt daar helemaal niets van. De chaos en onrust in de buitenwereld, de haast waarin we leven en de toenemende behoefte aan rust bewijzen dat hoogmoedig is om onszelf buiten de veranderingen van het leven te plaatsen. Keer op keer maar weer.

We doen er goed aan om te accepteren dat wij als mens ook onderdeel zijn van hetzelfde leven als de bomen, die we buiten zien. Wij maken daar onderdeel vanuit. Dat betekent ook dat we als het ware een levensstroom kunnen (leren) volgen, die er altijd is. En als we dat doen, als we dat (weer) leren, dan blijkt dat we als mens heel eenvoudig de seizoenen zijn. Ons denken, ons voelen en vooral ook ons fysieke lichaam doorlopen net zo goed een lente, zomer, herfst en winter. Elk jaar weer opnieuw. We zijn belichamingen van dat ritme en het is een enorme verrijking in je leven om dat ritme te leren volgen.

Download de brochure voor meer informatie over de middagen.

Neem contact op

Wil je meer weten? Neem contact op met Marcel Tjepkema; programmaleider en docent van het programma.


M: 06 20979736
E: marcel@clubgroeneveld.nl

Meer over Marcel

Praktische informatie


Studiewijze:
De kennismaking bestaat uit 5 middagen van 13:00 uur tot 17:00 uur. In die middagen leer je de basisprincipes, de belangrijkste dingen die je moet weten voordat je echt aan de slag gaat. Daarna bespreken elke maand welke thematieken aan de orde zijn.

Voorbereiding en studiebelasting:

Voor iedere bijeenkomt krijg je van mij een aantal stukken ter voorbereiding, inclusief een aantal vragen. Ik vind het dan fijn om de antwoorden een aantal dagen voor de bijeenkomst te ontvangen. Dan kan ik me het beste voorbereiden en het programma zo actueel mogelijk maken.

Data fysieke bijeenkomsten:
Als je mee wilt doen, houd dan rekening met onderstaande data. Bij voorkeur stemmen we de data af met de groep. Past een datum je niet, dan proberen we dat op te lossen.

 • Data september: maandag 16 september 2024.
 • Data oktober: 14 oktober 2024.
 • Data november: 11 november 2024.
 • Data december 9 december 2024.
 • Data januari: 13 januari 2025.


Doelgroep:
Deze diepgaande kennismaking is voor mensen, tussen de 25 en 40 jaar, die in hun drukke leven tijd en ruimte willen (leren) maken voor studie en verdieping, voor iets dat voedend is voor de ziel. Voor mensen die het noodzakelijk vinden om (weer) een natuurlijk ritme in hun leven te volgen dat inspireert en heel houdt.

Aantal deelnemers:
Minimaal 8, maximaal 12
(Bij minder dan 8 aanmelden wordt de diepgaande kennismaking afgezegd)

Vooropleiding en niveau:
Voor dit programma gelden geen specifieke toelatingsvoorwaarden

Toelatingsvoorwaarden:
Voor dit programma gelden geen specifieke toelatingsvoorwaarden.

Studiemateriaal:
Als je deelneemt aan het programma, dan ontvang je voorafgaand aan jouw eerste programma toegang tot onze online leeromgeving. Deze toegang blijft geldig tot een maand na de laatste programmadag. Zie hiervoor ook 'Studiewijze'.

Kwalificaties die je behaalt:
Dit is niet van toepassing voor dit programma.

Aanmelden en kosten:
We hanteren de volgende richtlijnen: de kosten van het programma zijn € 750,- als de werkgever betaalt. De kosten van het programma zijn € 600,- als je privé betaalt.

Als de kosten – om welke reden dan ook – te hoog zijn, maar je wilt wel graag meedoen, neem dan contact op. Dan kunnen we een bedrag afspreken dat je kunt missen.

Inschrijven
Als je belangstelling hebt, dan kun je dat laten weten door een mail te sturen naar marcel@clubgroeneveld.nl. Direct inschrijven kan ook. Klik dan hier.

Past dit programma bij jou?

We helpen je graag verder. In een vrijblijvend adviesgesprek bespreken we samen of dit programma aansluit bij jouw leerdoelen en behoefte.

Neem contact op
Neem contact op