Programma: raadplegen van oerbronnen

In mijn leven heb ik regelmatig oeroude bronboeken geraadpleegd als ik voor lastige keuzes stond. In onze Westerse samenleving is dit niet zo gebruikelijk. In het Oosten doen zelfs leiders van grote organisaties het. Als je het raadplegen serieus leert nemen in je leven, dan weet ik ook zeker dat je antwoord krijgt, een richting, een eerstvolgende stap. Het is dan alsof je werkelijk contact maakt met de geestesgesteldheid en de wijsheid waaruit het boek is voortgekomen. En wat mij betreft is er bijna geen groter wonder dan dit.

Daarom wil ik mijn enthousiasme overdragen in een diepgaande kennismaking. Het gaat mij erom dat jij er ook enthousiast over raakt en leert hoe je zelf kunt raadplegen op momenten dat het er voor jou om gaat.


Type: Programma

Startdatum: September '24

Duur: 4 dagdelen

Locatie: Maarssen

Investering: 750,-

Voor wie: Professionals

Neem contact op

'De groep waarmee je het programma doorloopt is super open en inspirerend. Deze cursus is mijn favoriet van alle programma's gebleken.'

- Ervaring deelnemer

i

Het bestuderen van de I Ching.

Je kunt de I Ching op heel veel manieren bestuderen. Je kunt het ‘gebruiken’ als Wijsheidsboek. Dan is er ontzettend veel te leren over alle grote thema’s van ons menszijn. Je kunt het echter ook raadplegen bij vragen en uitdagingen in je leven. En dat is wat we in dit programma vooral aangaan. Wil je meer weten?

Neem contact op

Wat is dit programma?

In 't kort:

De kennismaking bestaat uit vier middagen. De middagen zijn van 13:00 uur tot 17:00 uur. In de eerste middag leer je de basisprincipes, de belangrijkste dingen die je moet weten voordat je echt aan de slag gaat. Daarna gaan we elke keer vooral in op vragen die leven. De praktijk leert toch dat je het meeste leert van de raadpleging en het oefenen zelf.

  • Leer over de kracht en wijsheid van de I Ching.
  • Leer de wijsheid toepassen op je eigen leven.
  • Leer raadplegen op belangrijke momenten.
  • Leer het belang van een groep echte metgezellen.
  • Prachtige stilteplek nabij Utrecht.
  • Persoonlijke groei en groei als professional.
Meer informatie

Wil je meer weten over het programma? Wil je verkennen of het programma bij je past? Download hieronder onze brochure.

Download brochure
i

Dit programma vraagt van alle deelnemers enige inzet. Het fijn als je echt mee wilt doen en tijd en ruimte wil (leren) maken voor studie en verdieping; voor iets dat voedend is voor de ziel en je geïnspireerd houdt. Neem vooral contact op.

Mail ons

De basis van de inhoud

Tijdens het programma bestuderen we een van de bronboeken van het Taoïsme: de I Tjing. Als je het Taoïsme nog niet kent, dan is het goed om te weten dat dit een geestelijke stroming is die – ‘samengevat’ – gaat over het in harmonie leren leven met het leven zelf. In feite kent het Taoïsme vier bronboeken. Voor dit programma hoef je alleen het verschil tussen de Tao te Ching en de I Tjing te kennen.

De Tao Te Ching is een van de belangrijkste geschriften en gaat over het onveranderlijke in het leven en hoe zich dat via jou als instrument in de zicht- en voelbare wereld manifesteert. De I Tjing handelt juist over het al het veranderlijke. Het is gebaseerd op de gedachte dat alles in het leven veranderlijk is. In 64 beeldtekens, hexagrammen, zijn als het ware al deze veranderingen beschreven. Nu kun je de I Tjing op heel veel manieren bestuderen. Je kunt het bronboek ‘gebruiken’ als Wijsheidsboek. Dan is er ontzettend veel te leren over alle grote thema’s van ons menszijn. Je kunt de I Tjing echter ook raadplegen bij vragen en uitdagingen in je leven. En dat is wat we in dit programma vooral aangaan.

Download de brochure voor meer informatie over de middagen.

Neem contact op

Wil je meer weten? Neem contact op met Marcel Tjepkema; programmaleider en docent van het programma.

M: 06 20979736
E: marcel@clubgroeneveld.nl

Meer over Marcel

Praktische informatie


Studiewijze:
De kennismaking bestaat uit vier middagen. De middagen zijn van 13:00 uur tot 17:00 uur. In de eerste middag leer je de basisprincipes, de belangrijkste dingen die je moet weten voordat je echt aan de slag gaat. Daarna gaan we elke keer vooral in op vragen die leven. De praktijk leert toch dat je het meeste leert van de raadpleging en het oefenen zelf.

Locatie
Buitenplaats Doornburgh, Maarssen (tenzij anders vermeld)

Data bijeenkomsten:

Data volgen en stemmen we bij voorkeur af met de groep. Als je mee wilt doen, stuur mij dan een bericht via marcel@clubgroeneveld.nl.

Doelgroep:
Deze diepgaande kennismaking is voor mensen tussen de 25 en 40 jaar, die in hun drukke leven tijd en ruimte willen (leren) maken voor studie en verdieping; voor iets dat voedend is voor de ziel en je geïnspireerd houdt. Voor mensen die op zoek zijn naar Wijsheid en willen leren over vragen die je niet op school krijgt.

Tijdens het programma leer je hoe je op belangrijke momenten in je leven een bron van wijsheid kunt raadplegen en hoe je oude wijsheden kunt vertalen naar het hier en nu. Het is een gezamenlijk onderzoek met fijne mensen aan de hand van het onderwerp. Twijfel je of dit iets voor jou is? Neem dan gerust contact op.

Aantal deelnemers:
Minimaal 6, maximaal 8
(Ik wil de groepen klein houden, zodat we aan de slag kunnen met eigen vragen. Daarom maximaal 8 deelnemer. Bij minder dan 6 deelnemers wordt het programma afgezegd.)

Vooropleiding en niveau:
Voor dit programma gelden geen specifieke toelatingsvoorwaarden

Toelatingsvoorwaarden:
Voor dit programma gelden geen specifieke toelatingsvoorwaarden.

Studiemateriaal en studiebelasting:
Voor iedere bijeenkomt krijg je een aantal stukken ter voorbereiding, mogelijk ook met een aantal vragen. Ik vind het dan fijn om de antwoorden een aantal dagen voor de bijeenkomst te ontvangen. Dan kan ik me het beste voorbereiden en het programma zo actueel mogelijk maken.

Kwalificaties die je behaalt:
Dit is niet van toepassing voor dit programma.

Aanmelden en kosten:
We hanteren de volgende richtlijnen: de kosten van het programma zijn € 750,- als de werkgever betaalt. De kosten van het programma zijn € 600,- als je privé betaalt.

Als de kosten – om welke reden dan ook – te hoog zijn, maar je wilt wel graag meedoen, neem dan contact op. Dan kunnen we een bedrag afspreken dat je kunt missen.

Inschrijven
Als je belangstelling hebt, dan kun je dat laten weten door een mail te sturen naar marcel@clubgroeneveld.nl. Direct inschrijven kan ook. Klik dan hier.

Past dit programma bij jou?

We helpen je graag verder. In een vrijblijvend adviesgesprek bespreken we samen of dit programma aansluit bij jouw leerdoelen en behoefte.

Neem contact op
Neem contact op