Purpose Club Groeneveld

Het besef dat we onderdeel zijn van de natuur en er enorm veel uit kunnen leren lijkt verdwenen. In tegenstelling tot wat de natuur ons leert, hebben we een wereld gecreëerd van haast, druk en (na-)jagen. Een wereld waarin we continu zaken van het ene op het andere moment gerealiseerd willen hebben, willen dat alles direct slim en efficiënt verloopt en we oplossingen zoeken in prestatieladders en theoretische modellen.

De natuur lijkt verworden tot iets dat buiten ons ligt. We zijn de verbinding ermee verloren, terwijl we in onze directe omgeving door de stilte, wijsheid en schoonheid van de natuur omgeven worden en juist (de verbinding met) de natuur ons kan helpen om doorbraken te realiseren. Het kan een prachtige metafoor bieden voor lange termijn denken. Een enorme inspiratiebron. Ook om de aarde leefbaar te houden!

“Let us Put our Minds Together And See What Life We Can Make For Our Children” - Sitting Bul

GRONDIG BESTUDEREN VAN 3,9 MILJARD JAAR INNOVATIE
Nog concreter kunnen we zeggen dat de natuur inmiddels 3,9 miljard jaar experimenteert en over enorm veel kennis, herstelvermogen en continuïteit beschikt. Voor vele dilemma’s en uitdagingen - waar wij als mens voor staan - heeft de natuur al oplossingsrichtingen bedacht. Einstein zei niet voor niets dat je alles beter zult begrijpen als je de natuur grondig bestudeert.’

INSPIRATIE DOOR 'LIKE-MINDED' LEIDERS EN DE NATUUR
Vooruitgang en Een leefbare aarde vragen – down to earth - leiders die terug willen naar de essentie, willen (samen-)werken aan bewustwording en zich in hun ondernemerschap, innovaties en leiderschap willen laten inspireren door andere ‘like-minded’ leiders en alle wijsheid, schoonheid en inspiratie die in de natuur verborgen ligt.

CLUB GROENEVELD: DOOR STAATSBOSBEHEER, BUITENFONDS EN OBL
Juist hierom hebben we als Staatsbosbeheer, Buitenfonds en de OPEN Business Leaders het netwerk “Club Groeneveld” opgericht. We willen duurzame vooruitgang realiseren door proactief de verbinding tot stand te brengen tussen deze vooruitstrevende leiders en de Nederlandse natuur. 

Direct bellen voor meer informatie! of laat een bericht achter via onze contactpagina.