Over Jaap Voigt

Naar de wereld toe zal ik mijn verworvenheden en inzichten in verschillende vormen overdragen. Het gesprek, de interactie tussen mij en anderen staat daarbij centraal. Ik heb ontdekt dat als er werkelijk sprake is van samenzijn dat alle verschillen tussen mensen wegvallen, niet omdat die genegeerd worden, maar omdat de verschillen aangewend worden om samen vervuld te raken van de “stroom van Leven”. Het Leven als een liefdevol en meedogenloos wonder en de uitwisseling hoe ieder van ons daarmee omgaat.

Sinds enkele jaren werken we binnen Club Groeneveld samen met schrijver, trainer en mede-oprichter van het opleidingsinstituut ITIP Jaap Voigt. We zijn geïnspireerd geraakt door zijn visie op het leven, de natuur en daarmee de seizoenen. 

DE UNIEKE KRACHT VAN JAAP VOIGT
Jaap Voigt is een voormalig tophockeyer. Hij speelde 41 interlands en nam in 1964 namens Nederland deel aan de Olympische Spelen in Tokio. Na zijn sportcarrière en studie geologie werkte Jaap als organisatie adviseur binnen Philips. Daarna stond hij als zelfstandig adviseur diverse mensen uit de top bij in hun pad als mens en als leider.

Jaap is mede oprichter van het opleidingsinstituut ITIP en geïnspireerd door de basisboeken van het Daoïsme: de I Tjing, De kunst van het oorlogvoeren en de Dao De Jing. Dit laatste boek vertaalde Jaap uit het Chinees. Vanuit alle inspiratie en fascinatie voor de natuur schreef Jaap in 2008 het boek ‘Leven & werken in het ritme van de seizoenen’. Juist dit boek heeft de kracht om te laten doorvoelen dat de seizoenen ook door ons als mens lopen.

DE SEIZOENEN
Door Jaap zijn we in onze organisatie en in onze programma's rekening gaan houden met het natuurlijke en energetische ritme van de seizoenen. Het blijkt dat wij als mens ook de seizoenen zijn. Ons fysieke lichaam, ons gevoel, ons denken en onze ervaringen doorlopen ook de lente, de zomer, de herfst en de winter. Wij zijn de belichamingen van dat ritme. Het bewust leven en werken in dit ritme helpt je daarom om niet alleen staande te blijven, maar ook om werkelijk creatief te zijn in het midden van een turbulente buitenwereld met een steeds hoger opgevoerd levenstempo en illusie van voortdurende expansie.

BIOGRAFIE
Functionele biografie Jaap Voigt

WEBSITE

www.jaapvoigt.nl

BOEKEN
Dao De Jing
Leven en werken in het ritme van de seizoenen
Waarom naar Gaza?
Het Gouden Elixer
Gedichten

WIL JE MEER WETEN?
Wil je meer weten of wil je graag via ons in contact komen met Jaap Voigt? Neem contact met ons op via 0294-745330 of stuur een mail met jouw naam en telefoonnummer naar info@clubgroeneveld.nl.


In 2018 maken we samen met Jaap twee afleveringen van de podcast Terug naar de Natuur. Hieronder het eerste deel. Luister in deze podcast naar een bijzonder gesprek over lijden, over het onnoembare, over stilzijn en over de weg naar inspiratie.