Club Groeneveld en EMS Films gaan samenwerken.

PERSBERICHT

03 Juni 2018

----

Het ‘duurzame’ netwerk Club Groeneveld en EMS FILMS - bekend van de grootste Nederlandse natuurfilm ‘De nieuwe wildernis’ en dit jaar ‘De Wilde Stad’ - gaan samenwerken. Beide organisaties willen actief het natuurbesef in Nederland vergroten en denken daarin middels elkaars expertise een versnelling te kunnen realiseren.

In de samenwerking zullen beide partijen in elk geval professionele video’s produceren over de verbinding tussen leiderschap en natuur. EMS ondersteunt de video’s met inspirerende beelden uit de databases van EMS met 1000-en uren beeldmateriaal over de Nederlandse natuur. Daarnaast werken beide partijen samen om actief Nederlandse bedrijven te koppelen aan een nieuwe film van EMS over natuur het grootste industriegebied van Nederland, de Rotterdamse haven.

Mede-oprichter van Club Groeneveld Marcel Tjepkema over de samenwerking: ‘tijdens onze eerste afspraak wilden we eigenlijk alleen verkennen of we met Ignas van Schaick een bijeenkomst konden organiseren voor Club Groeneveld. Al snel ontdekten we dat we eenzelfde missie nastreven. Het besef dat wij mensen onderdeel zijn van de natuur is verdwenen of slechts latent aanwezig. We zijn het bewustzijn ervan kwijtgeraakt, terwijl we in onze directe omgeving door alle wijsheid, stilte en schoonheid van de natuur omgeven worden. Het is onze grootste inspiratiebron.’

De filmproducent is enthousiast over de samenwerking: ’ik heb mijn ideeën gewoon op tafel gelegd. Wij zijn in het bezit van ontzettend veel beeldmateriaal en in voorbereiding van een nieuwe film, die in 2021 moet uitkomen. Het klikte direct met Club Groeneveld. Dit is voor beide partijen een mooie kans om te versnellen en structureel de relatie mens-natuur te belichten.’

De eerste video’s worden na de zomer verwacht. De concrete invulling voor de samenwerking rondom de nieuwe film wordt nu verder uitgewerkt.

-EINDE-

----

Club Groeneveld is opgericht door Staatsbosbeheer, Stichting Buitenfonds en de OPEN Networking Group (oa OPEN Business Leaders). Het netwerk richt zich op leiders die zich in hun ondernemerschap, innovaties en leiderschap willen laten inspireren door andere gelijkgestemde leiders en alles wat de natuur te bieden heeft.

EMS FILMS is producent van internationaal bekroonde documentaires voor bioscoop en televisie, waaronder Buddha’s Lost Children, Holland - Natuur in de Delta, De Nieuwe Wildernis en De Wilde Stad.