Podcast 'Terug naar de natuur' met Joost Röselaers

In deze aflevering van 'Terug naar de natuur' spreekt Louis Bijl de Vroe met Joost Röselaers; predikant van Vrijburg in Amsterdam-Zuid en hoofdredacteur van het tijdschrift Idee, het tijdschrift van de Mr. Hans van Mierlostichting. .

“Het begint allemaal bij de verwondering”

Joost is predikant van Vrijburg in Amsterdam-Zuid en tevens hoofdredacteur van Idee, het tijdschrift van de Mr. Hans van Mierlostichting. Tot 2017 was Joost predikant van de Nederlandse Kerk in Londen en groeide hij op in het buitenland, eerst in Genève, later in Dakar. Hij studeerde theologie in Leiden en Kaapstad en studeerde af op het verzoeningsproces in Zuid-Afrika. Joost schreef meerdere boeken waaronder ‘Het vrije woord: theologen en opiniemakers in domineesland’ en hij publiceert regelmatig opiniestukken in NRC Handelsblad, De Volkskrant en Trouw. Daarnaast is hij essayist van het Financiële Dagblad. 

Tijdens onze wandeling door de herfstige Doornse bossen hebben we het onder meer over het belang van aandachtig leven, het verschil tussen religie en God, het verschil tussen verzoening en vergeving en de helende kracht van je verhaal kunnen vertellen.

Ook hebben we het over Nederland, een land waar spiritualiteit geen plek meer lijkt te hebben en waarom we misschien geen kerk, noch Christendom nodig hebben, maar wel een verhaal dat het eigen leven overstijgt en een plek waar dat bredere verhaal klinkt en onder de aandacht komt.

Tenslotte bespreken we hoe geloof begint bij de verwondering en dat je van God altijd een nieuwe kans krijgt.

Luister de podcast met Joost Röselaers hieronder! De afleveringen van 'Terug naar de natuur' zijn ook te beluisteren via SpotifyApple Podcasts en Google Podcasts.