Podcast 'Terug naar de natuur' met Dirk Oellibrandt

In deze aflevering van 'Terug naar de natuur' spreekt Louis Bijl de Vroe met Dirk Oellibrandt; ondernemer, coach, auteur en alchemist.

"Als alchemist ben ik gewoon een levensgids met ervaring op het pad van het 'ware leven'"

Dirk is alchemist en, zoals hij het zelf omschrijft, zowel traditioneel als modern. Vanaf zijn dertiende zijn intensieve natuurstudie en Oosterse krijgskunsten belangrijke aspecten in zijn leven. Later wordt deze natuurstudio de studie van zijn eigen natuur. Taoisme en de innerlijke alchemie zijn daarbij belangrijke sleutels. Samen met zijn vrouw Katrien creeerde en leidde hij succesvolle organisaties voor zelfontwikkeling en therepeutische opleiding, waaronder hun huidige organisatie 'Life Projects'.

Luister in deze podcast naar een gesprek over hoe je metaforisch gezien van lood goud kunt maken, over het feit dat in de natuur niks een masker op heeft, over het belang tussen het collectief en het individu, over bomen als spiegels van de mens en de ruimte die natuur kan brengen, over het meesterschap van het onthecht aanwezig zijn en over hoe werkelijk te luisteren naar jezelf.

De afleveringen zijn ook te beluisteren via SpotifyApple Podcasts en Google Podcasts.