Podcast 'Terug naar de natuur' met Jaap Voigt (Deel II)

In deze aflevering van 'Terug naar de natuur' spreekt Louis Bijl de Vroe met Jaap Voigt; leermeester, trainer, coach, organisatie adviseur, therapeut en mede oprichter van het ITIP.

"Wat je kan zien - de zintuigelijke wereld - is een afgeleide van een andere wereld"

Jaap Voigt is een voormalig tophockeyer. Hij speelde 41 interlands en nam in 1964 namens Nederland deel aan de Olympische Spelen in Tokio. Na zijn sportcarrière en studie geologie werkte Jaap als organisatie adviseur binnen Philips. Hij zette dit vak door als een van de eerste ZZP’ers in Nederland en ontwikkelde zich verder als trainer en therapeut. In 1982 richtte hij samen met Hans en Hanneke Korteweg het bekende ITIP (Instituut voor Toegepaste Integrale Psychologie) op, dat zij in 2011 overdroegen aan de volgende generatie.

Het leven van Jaap heeft altijd in het teken gestaan van fundamentele vragen. En staat dat nog steeds. Jaap is geïnspireerd door de basisboeken van het Daoïsme en vertaalde zelfs de Dao DE Jing naar het Nederlands. Vanuit alle inspiratie en fascinatie voor het leven en de natuur schreef Jaap in 2008 het boek Leven & werken in het ritme van de seizoenen. Juist dit boek heeft de kracht om ons te laten doorvoelen dat de natuur en daarmee de seizoenen ook door ons als mens lopen.

Luister in deze podcast naar een bijzonder gesprek over lijden, over het onnoembare, over stilzijn en over de weg naar inspiratie.

De afleveringen zijn ook te beluisteren via SpotifyApple Podcasts en Google Podcasts.